Механа "Адашите" се намира в центъра на град Берковица, помещава се в старовремска къща, реставрирана в традиционен стил. Механата разполага със 240 места, 100 от които са в прохладна лятна градина. На първият етаж ви очаква истинска механа с камина даваща топлина и уют през суровите зимни вечери. Механата е богато декорирана с керамика, оръжие и предмети от бита на българите от XVIII- XIX век.

Скара "Сталин" е достатъчно да ви закове на място по пътя към Клисурски Манастир, а специалитетът е пъстървата, която плува в два басейна пред масите. Можете да си посочите и коя точно бихте искали да се озове на скарата. Другото предимство на заведението е, че менюто му е лаконично, има само няколко салати - обичайните, но чудесно приготвени. Още нещо - тук е мястото да си извадите лаптопа... Кога друг път ще имате възможност да се свържете със света през интернет "Сталин"?

Ресторант "Воденицата" разполага с 90 места и лятна градина с барбекю - 160 места, където гостите на хотела могат да се отпуснат сред красотата на природата и шумоленето на реката и да опитат от разнообразната кухня.

Типично българския интериор и българска кухня от "едно време" ще Ви обгърнат когато посетите механа "Под манастирските орехи". Нашенският дух, веселие и музика ще Ви посрещнат и изпратят с усмивка. С гордост можем да кажем, че сме част от туристическите атракции на Берковица. Рядкост е групи, които посещават Клисурски манастир "Св.Св. Кирил и Методий"  да пропуснат нашето заведение и чудесните български специалитети, които предлагаме.

Ако се чудите къде в град Берковица да хапнете пица това е пицария "Виктория". Разположена в центъра на града пицарията предлага богат избор на пици и специалитети. Разполагаме и с градина, в която ще се почувствате прохладно в горещите дни, а докато чакате своята пица, да изпиете една студена биричка. Предлага също така катми, единствените в град Берковица и сладоледи Raffy.